BOB? Niet met Nieuwjaar

Niet de gladheid of vuurwerk maar dronken automobilisten vormden dit nieuwjaarsweekend een gevaar op de weg. Massaal gingen we afgelopen dagen zuipen en toch achter het stuur zitten.

Een 19-jarige Helmonder begint het jaar met het opknappen van zijn fiets. De beginnende bestuuderder werd in de nieuwjaarsnacht op de Eisenhowerlaan in Eindhoven betrapt met teveel alcohol in zijn bloed. Hij moest zijn roze pasje inleveren. Een Eindhovenaar van 31 bleek na onderzoek een promillage van bijna 1,85 in zijn bloed te hebben. Ook hij werd betrapt en kan binnenkort zijn autorijvergunning bij het OM ophalen.

Het kan nog veel erger. Met een promillage van bijna 2,30 zou je niet eens meer weten of je stuur links of rechts zit. Toch kreeg een Valkenswaardenaar zaterdagavond het voor elkaar om zijn auto te starten. Op de Meidoornlaan in Valkenswaard kreeg de politie hem in het vizier en ook deze zatlap, die maar net zijn rijbewijs had, zal een tijdje met de bus moeten. Voor beginnende bestuurders geldt een maximum van 0,2 promille.

Bij diverse controles is dit weekend verder twaalf keer de P niet op het schermpje van dat controlemachientje verschenen. Ook hierbij weer een dronken beginnende automobilist uit Valkenswaard.

Lees ook:Dronken bestuurder verliest rijbewijs na aanrijding
Lees ook:Inval in woonwagenkamp Heezerweg
Lees ook:Rijbewijs? Niet nodig
Lees ook:Op (h)eterdaad betrapt
Lees ook:Voor het zingen de pastorie niet uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.