Inval in woonwagenkamp Heezerweg

Het BITE team heeft weer van zich laten horen. De oorlog tegen drugscriminaliteit heeft een nieuw hoogtpunt. Of dieptepunt, zo je wilt. Nog voor zonsopgang heeft het team samen met vertegenwoordigers het woonwagenkamp aan de Heezerweg bezocht. Aanleiding: er zouden verboden drugs en vuurwapens aanwezig zijn. Zes mannen zijn aangehouden. Drie van hen zouden een vuurwapen hebben, drie anderen zouden de opiumwet hebben overtreden. Bovendien worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld.

Bij het doorzoeken van het kamp heeft de politie een groot geldbedrag, een groot aantal exclusieve horloges en een emmer met munitie aangetroffen. Ook werd er een kilo hennep en materiaal voor een kwekerij gevonden. Twee auto’s en een geldautomaat zijn meegenomen voor verder onderzoek. De gemeente heeft op het kamp onderzoek gedaan naar bouwwerken die wellicht niet in orde zijn en naar mogelijke uitkeringsfraude. De Belastingdienst is na vanochtend een fiscaal-financieel onderzoek gestart.

Kwekerijen in de regio
Ook in Valkenswaard en Gemert zijn invallen gedaan door drugsteams. In Valkenswaard zijn drie hennepkwekerijen ontmanteld, aan de Ooistraat, Leenderweg en Hoogstraat. In drie woningen werden in totaal 450 hennepplanten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt in alledrie de panden. Het Openbaar Ministerie heeft sieraden, apparatuur en een auto in beslag genomen. Vier verdachten moesten mee naar het bureau. In Gemert heeft de politie 190 hennepplanten aangetroffen in een woning aan de Viool. Hier is niemand aangehouden.

Lees ook:Moord Eindhovenaar mogelijk in woonwagenkamp
Lees ook:Weer hennepkwekerijen en drogerijen opgerold
Lees ook:Dierenarts Soepnel dood gevonden
Lees ook:Zoon verdacht van moord Soepnel
Lees ook:Hennepkwekerij ontdekt na brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.