Philips Research en TU/e ontwikkelen nieuwe kankerbestrijding

Onderzoekers van de TU/e en Philips research hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om kanker te bestrijden. Ze zijn erin geslaagd om chemotherapie  lokaal toe te dienen en dat live via MRI te volgen. Zo het mogelijk om te zien hoe kankermedicijnen zich in het lichaam verspreiden en chemotherapie beter in te zetten.

Omdat het nu waarschijnlijk mogelijk wordt om chemotherapie (methode om tumorcellen te doden) beter op de plaats van de kanker zelf toe te dienen en te volgen, kan er een meer gerichte medicatie gegeven worden. Als een patiënt in de MRI-scanner ligt, wordt de tumor verwarmd. Een medicijn wordt dan toegediend en die lost door de warmere temperatuur alleen op in de tumoren. Via de scanner kunnen doktoren dan zien of het medicijn zich goed verspreidt en zo de behandeling eventueel aanpassen.

Het onderzoek maakt deel uit van het Europees gesubsidiëerde project Sonodrugs en vond plaats op Eindhovens grondgebied. Het kan nog wel jaren duren voordat de technologie op grote schaal toegepast gaat worden.

Lees ook:Poll: Waar zou jij willen trouwen?
Lees ook:Acties Taskforce Georganiseerde Criminaliteit tegen wietteelt
Lees ook:Rotterdammer masturbeert in de trein
Lees ook:Schoonspringen voor Eindhoven Diving Cup
Lees ook:Bezuinigen op …? Zegt u het maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.