Categorie: "Tandartsen en andere doktoren"

Open dag van de zorg in Eindhoven

Vandaag, op de Open dag van de zorg openen veel zorginstellingen hun deuren en zo kun je eens kennismaken met de zorg in Eindhoven en in de omgeving. Je kunt kennis maken met alle facetten van de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zo hebben alle ziekenhuizen in Eindhoven een open dag en kun je bijvoorbeeld een kijkje komen nemen bij woonlocaties voor gehandicapten en ouderen.

Live meekijken met hartoperaties bij Catharina-Ziekenhuis

Op 19 maart kun je live meekijken met twee hartoperaties in het Catharina-Ziekenhuis. Via schermen kun je kijken naar twee bypassoperaties terwijl een chirurg uitleg geeft. Het Catharina-Ziekenhuis houdt op die dag een open dag. Dan kun je ook  eens een kijkje nemen bij bijvoorbeeld de Spoedeisende Hulp, de verloskamers, een operatiekamer en bij de afdeling Radiologie.

Catharina mag hartoperaties via lies uitvoeren

Het Catharina-ziekenhuis mag doorgaan met hartklepoperaties via de lies. Minister Schippers (VWS) heeft alsnog een vergunning gegeven voor de speciale operaties. In eerste instantie vond de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat het ziekenhuis niet genoeg ervaring heeft met deze vorm van opereren en kreeg het  Catharina de vergunning niet. Een bezwaarcommissie heeft nu gezegd dat de Inspectie niet zorgvuldig gehandeld heeft.

Philips Research en TU/e ontwikkelen nieuwe kankerbestrijding

Onderzoekers van de TU/e en Philips research hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om kanker te bestrijden. Ze zijn erin geslaagd om chemotherapie  lokaal toe te dienen en dat live via MRI te volgen. Zo het mogelijk om te zien hoe kankermedicijnen zich in het lichaam verspreiden en chemotherapie beter in te zetten.