Geen WK in Eindhoven

Morgen maakt FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekend welk land het WK Voetbal van 2018 mag organiseren. Als Nederland samen met België het toernooi krijgt toegewezen, dan is Eindhoven één van de speelsteden. Het Philips Stadion zal dan flink verbouwd worden tot een supermodern megastadion (of een helemaal nieuw stadion?) en we hebben er weer een groot evenement bij in 040.

Maar wil Eindhoven dat wel? Willen we wel een speelstad zijn? Er komt een dus een vernieuwd groot stadion. Maar zullen na het WK de tribunes niet leeg zijn? Er zijn toch geen 70.000 PSV-fans die wekelijks het stadion gaan vullen? Gaat Eindhoven en dus de Eindhovenaren niet opdraaien voor de gemaakte kosten van stadion en nieuwe infrastructuur? Moeten we vrezen voor hooligans? Of moeten we niet zeuren en er morgen een feestje van maken áls de FIFA-leden voor Nederland en België kiezen?

Rusland heeft het WK van 2018 gekocht/gegund gerkregen en daarmee blijft alles bij het oude aan de Frederiklaan. Misschien een troost: Eindhoven is gastheer voor het WK Pijproken. Vierhonderd pijpers zullen dan in het Evoluon proberen zo lang mogelijk de pijp niet aan Maarten te geven.

Lees ook:WK 2018 naar Eindhoven? Morgen weten we het
Lees ook:Eindhovens standbeelden gekneveld
Lees ook:Henk Krol gaat weer de politiek in
Lees ook:Google Streetview is in 040
Lees ook:KunstSalon start donderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.