GLOW voorproefje: Catharinakerk

glowalgemeenVanaf zaterdag staat Eindhoven voor de vijfde keer in het teken van Glow. Lichtkunstenaars zetten op veel plekken in de stad gebouwen en ruimtes letterlijk in de spotlights. Thema van dit jaar: (Re-)Discovering Eindhoven. De komende dagen belicht Eindhoven.blog.nl een aantal werken die wellicht tot de verbeelding spreken.

Glow kan niet zonder de Catharinakerk en misschien ook wel vice versa. Dit jaar projecteert de Oostenrijkse Teresa Mar een collage van beelden uit verschillende media op de kerk. De beelden zijn bewerkt en niet altijd meer herkenbaar. Onlangs prjecteerde ze met een soortgelijke installatie op de Vienna Karlskirche in Wenen.

Ook binnen is de kerk decor voor Glow. Lichtontwerper Michel Suk werkt samen met het Philips Philhamronisch koor voor de première van Rejoice in the Lamb. Je kunt het koor dat begeleid wordt met projecties en LED-verlichting op zaterdag 6 november drie keer live zien, daarna zal het opgenomen concert te horen zijn terwijl de lichtshow speelt.

Lees ook:GLOW voorproefje: ASCII.LIVE
Lees ook:GLOW voorproefje: Luminarie De Cagna
Lees ook:Glow 2010 voorproefje: Skertzò
Lees ook:#Eindhoven 9: Terugblikken op Glow 2009
Lees ook:Glow voorproefje: Infinity Mirrored Room – Love Forever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.