Carnaval in Lampegat

Eerst even een dienstmedeleling: tijdens carnaval is de voltallige redactie van eindhoven.blog.nl wintersporten polonaiselopen in Striepersgat. Daarom zul je dit weekend, maandag, dinsdag en waarschijnlijk ook nog woensdag (als de anti-katermiddelen niet werken) geen nieuwsberichten op deze blog vinden. Wil je toch weten wat er in Lampegat gebeurt tijdens de carnaval? Check hier de pliesieberichtjes of lees eens een krant. Om je in de brakke ochtenden toch wat te vermaken, heeft de hele redactie linkjes verzameld over carnaval in Lampegat.

Eindhoven wordt tijdens carnaval in 2011 ‘bestuurd’ door Stadsprins Ben d’n Urste, ofwel Ben Beckman, directeur van een bedrijf in industriële verpakkingen. Theo Maassen zit wederom niet in de Raad van Elf. Zaterdag begint het carnaval met de kinderoptocht en  optocht in de binnenstad. Heb je nog geen pak? Misschien vind je op Markplaats nog iets betaalbaars. Bier uit Lieshout is in de aanbieding bij de Appie. Net als grootverpakkingen eieren, overigens. Polonaiselopen kan op de Markt in de feesttent. Koppijn kweken kan in Dynamo. Veel andere carnaval-uittips vind je hier. Onder de 16? Niet drinken en niet roken, jij! Nee, echt niet! Of wil je naar de alcoholpoli? Die bestaat nog steeds. Ga ook niet dronken achter het stuur zitten. Hermes probeert je ook ‘s nachts gewoon veilig thuis te brengen (wel met speciaal tarief). En anders zijn er de Lampetaxi’s. Lol: de chaufs mogen korte ritten niet weigeren en moeten op de hoogte zijn van omleidingen, anders zijn er volgend jaar geen Lampetaxi’s meer. Dus er zijn volgend jaar geen Lampetaxi’s meer? Van plan om daarna een (vreemd) meisje je bed in te lokken? Doe hét dan wel veilig! Wakker worden kun je een paar uur later met een lekker soepje.

Wil je meer weten over de geschiedenis van carnaval in 040, dan kijk je hier en hier en doe daarna de quiz.  Wil je carnavalsliedjes uit de vorige eeuw beluisteren, dan klik je hier.  Wil je een carnavalsliedje uit de iets recentere geschiedenis? Ken je deze nog?

Wil je nog meer carnavaleske ‘humor’, maar op z’n Belgisch, klik dan hier. Humor van eigen bodem: Tonpraten. Oja, heeft iemand Johan Vlemmix al geboekt?

Tot woensdag! Of donderdag…

Lees ook:Geen wilde dieren meer in Parktheater
Lees ook:De ellufde van de ellufde
Lees ook:ED: massale steun voor vuurverkverbod
Lees ook:Swim Cup Eindhoven van start
Lees ook:Floraplein ‘gevaarlijke rotonde’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.